ابدالی، ع.، حسینی مزینانی، م.، عطایی، س.، حسینی، س.م. و نقوی، م.ر. 1390. بررسی تنوع درون رقمی چهار رقم زیتون ایرانی با استفاده از خصوصیات مورفولوژیکی و نشانگرهای RAPD. مجله زیستشناسی ایران، 24(6)، 879-868.
ابراهیم نیا، س.، سیفی، ا.، همتی، خ. و فریدونی، ح. 1398. بررسی تنوع ریختشناسی برخی از ژنوتیپهای زیتون منطقه گرگان. نشریه پژوهشهای تولید گیاهی، 26(4): 113-97.
پیرمرادیان، م. 1384. معرفی برخی از ارقام سیب بومی استان اصفهان، چهارمین کنگره علوم باغبانی، تهران، دانشگاه فردوسی.
ترکزبان، ب.، عطایی، س.، صبورا، ع.، عظیمی، م. و حسینیمزینانی، س. 1389. بررسی تنوع برخی ژنوتیپهای ناشناخته زیتون در کلکسیون ایستگاه تحقیقات طارم با استفاده از مارکرهای ریختشناسی. زیستشناسی ایران، 23(4): 520-531.
جامی، م.، ربیعی، و. و طاهری، م. 1395. تأثیر زمان برداشت بر وزن میوه، تجمع روغن و باردهی چند رقم زیتون در شهرستان طارم (استان زنجان). علوم باغبانی ایران، 47(2): 273-265.
درویشیان، م. 1377. زیتون. انتشارات آموزش کشاورزی وابسته به معاونت آموزشی وترویج کشاورزی (آموزش کشاورزی وابسته به دفتر خدمات تکنولوژی آموزشی وزارت جهاد کشاورزی)، 314 ص.
طباطبایی، م. 1374. زیتون و روغن آن. انتشارات صندوق مطالعاتی توسعه کشت زیتون، 400 ص.
میرنظامی ضیابری، س.ح. و ربانی، ع. 1376. تأثیر عوامل موثر بر کیفیت و کمیت روغن زیتون استخراج شده در منطقه گیلان. گزارش طرح تحقیقاتی دانشگاه تهران.
Anon, 1997. Methodology for the Secondary Characterization of Olive Varieties Held in Collections. Project RESGEN-CT (67/97), EU/COI, p.20.
Balatsouras, G., Papoutsis, G. and Papamichael-Balatsoura, V. 1988. Changes in olive fruit of 'Conservolea' during development viewed from the standpoint of green and black pickling. Olive, 19: 43-55.
Cantini, C., Cimato, A. and Sani, G. 1999. Morphological evaluation of olive germplasm present in Tuscany region. Euphytica, 109(3): 173-181.
Dehghan-Seresht, M., Khadivi, A., Tunc, Y. 2025. Morphological and pomological characterizations of olive (Olea europaea L.) cultivars. Genetic Resources and Crop Evolution, 72: 5735-5751.
Fahadi Hoveizeh, N., Gholami, R., Zahedi, S.M., Gholami, H., Carillo, P. 2023. Effects of harvesting time on fruit development process and oil content of selected Iranian and foreign olive cultivars under subtropical conditions. Plants, 12(14): 2737.
Ferguson, L., Rosa, U.A., Castro-Garcia, S., Lee, S.M., Guinard, J.X., Burns, J., Krueger, W.H., O'connell, N.V. and Glozer, K. 2010. Mechanical harvesting of California table and oil olives. Advances in Horticultural Science, 24(1): 53-63.
Hamidoghli, Y., Jamalizadeh, S. and Malakroudi, M.R. 2008. Determination of harvesting time effect on quality and quantity of olive (Olea europaea L.) oil in Roudbar regions. Journal of Food, Agriculture and Environment, 6: 238-241.
IOC. International Olive Council. 2019. Available online: http://www.internationaloliveoil.org (accessed on 5 June 2019).
Jibara, G., Jahwar, A., Bido, Z., Cardone, G., Dragotta, A. and Famiani, F. 2006. Preliminary results on the characterization of fruit and oil quality of the main Syrian olive cultivars. In Olivebioteq 2006, Second Internation Seminar" Biotechnology and Quality of Olive Tree Products Around the Mediterranean Basin" Vol. 1, pp. 183-186.
Lavee, S. 1989. Involvement of plant growth regulators and endogenous growth substances in the control of alternate bearing. Acta Horticulturae, 239: 311-322.
Menz, G. and Vriesekoop, F. 2010. Physical and chemical changes during the maturation of Gordal Sevillana olives (Olea europaea L., cv. Gordal Sevillana). Journal of Agricultural and Food Chemistry, 58(8): 4934-4938.
Nejadrezaei, N., Allahyari, M.S., Sadeghzadeh, M., Michailidis, A. and El Bilali, H. 2018. Factors affecting adoption of pressurized irrigation technology among olive farmers in Northern Iran. Applied Water Science, 8: 1-9.
Neves, L.H., Santos, R.I.N., dos Santos Teixeira, G.I., de Araujo, D.G., Silvestre, W.V.D., Pinheiro, H.A. 2019. Leaf gas exchange, photochemical responses and oxidative damages in assai (Euterpe oleracea Mart.) seedlings subjected to high temperature stress. Scientia Horticulturae, 257: 108733.
Nissim, Y., Shloberg, M., Biton, I., Many, Y., Doron-Faigenboim, A., Zemach, H., Hovav, R., Kerem, Z., Avidan, B. and Ben-Ari, G. 2020. High temperature environment reduces olive oil yield and quality. PLoS One, 15(4): e0231956.
Padula, G., Giordani, E., Bellini, E., Rosati, A., Pandolfi, S., Mennone, C., Pannelli, G., Ripa, V., De Rose, F., Perri, E. and Buccoliero, A. 2008. Field evaluation of new olive (Olea europaea L.) selections and effects of genotype and environment on productivity and fruit characteristics. Advances in Horticultural Science, 22: 1000-1008.
Tunc, Y., Yaman, M., Yilmaz, K.U. 2024. Determination of phenotypic diversity and effective temperature sum times in some olive (Olea europaea L.) varieties by using phenological stages with multivariate analysis. Applied Fruit Science, 66: 1151-1161.