1
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه
2
دانشجویان کارشناسیارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه
چکیده
با توجه به افزایش روز افزون تقاضا برای مصرف تازهخوری انگور، وجود محدودیتهایی در خصوص نگهداری و انبارمانی، موجب کاهش عمر انباری و قفسهای محصول میشود. اسید سالیسیلیک در برطرف کردن اثرات سوء تنشهای زنده و یا غیر زنده مثل دمای پایین نیز نقش مهمی دارد. به منظور بررسی اثر تیمار اسید سالیسیلیک در حفظ کیفیت انگور رقم سلطانی؛ آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با غلظتهای 0، 1، 2 و 4 میلیمولار سالیسیلیک اسید، شستشو با آب مقطر و بدون شستشو (شاهد) در 3 تکرار انجام گرفت. انگورها به مدت شش هفته در سردخانه با رطوبت نسبی 90 درصد و دمای 1 درجه سانتیگراد نگهداری شدند و نمونه برداری بصورت هفتگی انجام گرفت. نتایج حاصل نشان داد که اسید سالیسیلیک موجب کاهش سرمازدگی و حفظ کیفیت میوهها میشود. همچنین تیمار اسید سالیسیلیک موجب افزایش پرولین، کربوهیدرات کل، فعالیت آنزیم گایاکول پراکسیداز و کاهش میزان H2O2 میشود. بیشترین مقدار کاروتنوئید کل مربوط به تیمار اسید سالیسیلیک 4 میلیمولار در هفته دوم بود. اما با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش میتوان تیمار اسید سالیسیلیک 2 میلیمولار را به عنوان یک تیمار مناسب جهت افزایش عمر انبارمانی انگور سلطانی پیشنهاد کرد.
سیدحاجیزاده, حنیفه, صدقیه, وحید, & قلیزاده وکیلکندی, فهیمه. (1396). بررسی اثر اسید سالیسیلیک در افزایش عمر انبارمانی و کیفیت پس از برداشت انگور رقم سلطانی. پژوهش های میوه کاری, 2(2), 65-81.
MLA
حنیفه سیدحاجیزاده; وحید صدقیه; فهیمه قلیزاده وکیلکندی. "بررسی اثر اسید سالیسیلیک در افزایش عمر انبارمانی و کیفیت پس از برداشت انگور رقم سلطانی", پژوهش های میوه کاری, 2, 2, 1396, 65-81.
HARVARD
سیدحاجیزاده, حنیفه, صدقیه, وحید, قلیزاده وکیلکندی, فهیمه. (1396). 'بررسی اثر اسید سالیسیلیک در افزایش عمر انبارمانی و کیفیت پس از برداشت انگور رقم سلطانی', پژوهش های میوه کاری, 2(2), pp. 65-81.
VANCOUVER
سیدحاجیزاده, حنیفه, صدقیه, وحید, قلیزاده وکیلکندی, فهیمه. بررسی اثر اسید سالیسیلیک در افزایش عمر انبارمانی و کیفیت پس از برداشت انگور رقم سلطانی. پژوهش های میوه کاری, 1396; 2(2): 65-81.