بررسی اثر تیمارهای کلرید کلسیم، سالیسیلیک اسید، ملاتونین و گاما آمینوبوتریک اسید بر خصوصیات فیزیکو شیمیایی و عمر انبارمانی انگور ریش بابا

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان، بندعباس، ایران.

2 استادیار بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان، بندعباس. ایران.

3 استاد بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.

10.30466/rip.2024.55171.1315

چکیده

به­ منظور بررسی تاثیر تیمارهای پیش از برداشت کلرید کلسیم یک درصد، اسید سالیسیلیک 200 میلی‌گرم بر لیتر+ کلرید کلسیم یک درصد، اسید سالیسیلیک 400 میلی‌گرم بر لیتر+ کلرید کلسیم یک درصد، ملاتونین 100 میکرومولار+ کلرید کلسیم یک درصد، ملاتونین 200 میکرومولار+ کلرید کلسیم یک درصد و شاهد و اثر تلفیقی آنها با تیمار پس از برداشت گابا  (صفر و 20 درصد) بر ویژگی­ های کمی و کیفی انگور رقم ریش بابا در طول دوره سی روزه انبارمانی، پژوهشی به ­صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که در آخرین روز انبارمانی، اثر تلفیقی گابا (20 درصد) با اسید سالیسیلیک   400میلی­گرم بر لیتر+ کلرید کلسیم یک درصد کمترین درصد کاهش وزن (2/67 درصد) و بیشترین میزان فعالیت آنتی ­اکسیدانی میوه (96/09 درصد ) را داشت. اثر تلفیقی گابا 20 درصد با اسید سالیسیلیک 200میلی­گرم بر لیتر+ کلرید کلسیم یک درصد در روز سی انبارمانی میزان اسیدیته بیشتری را نسبت به شاهد و سایر تیمارها نشان داد. میزان مواد جامد محلول میوه انگور با گذشت زمان انبارمانی افزایش یافت که این افزایش در میوه ­های تیمار شده با گابا کمتر بود. پس از سی روز انبارمانی، بیشترین میزان فنل و فلاونوئید کل در ترکیب تیماری ملاتونین 200 میکرو مولار+ کلرید کلسیم 1 درصد+گابا 20 درصد مشاهده شد. بر اساس نتایج پژوهش حاضر تیمار تلفیقی گابا با اسیدسالیسیلیک، ملاتونین و کلرید کلسیم با حفظ خصوصیات کیفی می تواند عمر انبارمانی میوه انگور رقم ریش­ بابا را افزایش دهد.

کلیدواژه‌ها